fifa

Una de les conseqüències de la crisi sanitària del coronavirus és que moltes coses s’han hagut de replantejar i encara és ben incert quina solució tindran. En l’àmbit esportiu, i concretament en el món del futbol europeu, els contractes que signaven els clubs amb els jugadors acabaven el 30 de juny i a partir de l’1 de juliol s’obria la finestra del mercat de fitxatges de l’estiu. Aquest any amb la crisi de la covid-19 és una incògnita saber com funcionarà aquest període de traspassos.

Una incògnita saber quan es podrà fitxar jugadors

El director legal de la FIFA, Emilio García Silvero, ha assegurat que la pandèmia del coronavirus farà que l’1 de juliol “no s’obri el mercat” de fitxatges. En una entrevista a la Cadena COPE també ha explicat que els contractes no es poden prorrogar més enllà del 30 de juny, per tant, això vol dir que els jugadors podrien abandonar el club, però García Silvero, ja ha dit que si ho fessin no podrien ser inscrits en un altre equip, ja que els temps  de fitxatges canviaran. Els futbolistes cedits podrien tornar al club propietari del jugador quan acabi la cessió el 30 de juny, però no tindran fitxa per jugar.

La FIFA, pendent de quan s’acaba la temporada

El director legal de la FIFA és conscient de la incertesa que això crea en el món del futbol, però fins que no se sàpiga quan es podrà reprendre la competició i, per tant, acabar-se la temporada no es pot fixar un període de mercat de fitxatges. García Silvero sí que ha dit que tractarà “amb flexibilitat” la possibilitat d’obrir una tercera finestra de fitxatges per adaptar-se als finals i inicis de temporades.