sant jordi digital viquipedia

(ACN) La Viquipèdia en català ha impulsat un concurs que anima a crear articles sobre literatura catalana. La iniciativa és d’Amical Wikimedia, l’entitat de voluntaris que fomenta el coneixement lliure i la llengua catalana a través de la Viquipèdia, i té l’objectiu de celebrar un Sant Jordi digital que promogui la responsabilitat social atesa la situació de pandèmia pel coronavirus.

El repte acabarà el 23 d’abril a mitjanit i els participants que més articles hagin escrit podran rebre lots de llibres i formar part d’un sorteig d’una subscripció mensual a l’iQuiosc.

Autors sense article a la Viquipèdia

Els viquipedistes es guiaran a través d’una llista de biografies, obres i personatges que figuren al ‘Diccionari de la literatura catalana’, però que encara no tenen article a l’enciclopèdia lliure i col·laborativa.

La proposta de Viquipèdia arriba en ple debat de com ha de ser el Sant Jordi d’aquest 2020. El sector aposta per fer-ne una celebració virtual i deixar la diada per al juliol o l’octubre. Els llibreters independents demanen que els lectors comprin a les llibreries de barri i recullin els llibres quan s’acabi el confinament. El govern català els ha escoltat i també desaconsella fer comandes per internet que impliquin enviaments massius per missatgeria.