Lliga ACB a les Canàries
@ACBCOM

L’Associació de Clubs de Bàsquet, l’ACB, està estudiant la possibilitat de poder acabar la temporada amb la disputa del final de campanya amb una concentració dels equips a les Canàries. Aquesta comunitat autònoma és la menys afectada per la pandèmia del coronavirus. La decisió es podria prendre en l’assemblea prevista per al 20 d’abril.

Play-off a les Canàries

En l’assemblea de clubs es podria decidir el format en què es disputaria el final de la Lliga ACB. La fórmula de reunir tots els equips a les Canàries és la que, ara per ara, té el suport de la majoria dels clubs, ja que combina la salut dels jugadors i la capacitat organitzativa de la competició. Els partits, això sí, es farien a porta tancada. Per tant, els club no rebrien cap tipus d’ingrés per taquillatge. En canvi, sí que ingressarien els diners dels contractes televisius, ja que tots els partits serien emesos per televisió.

Pel que fa al format, des de l’ACB s’estudia la possibilitat d’un play-off amb els 16 equips més ben classificats en el moment de suspendre la competició. Aquesta opció en deixaria fora el Fuenlabrada i l’Estudiantes, últims a la classificació i que possiblement no perdrien la categoria. Pel que fa al play-off,  es disputaria al millor de cinc o set partits, perquè els clubs poguessin jugar un mínim de partits. La intenció és que els matxs es disputin en un o dos pavellons. Inicialment els més ben posicionats són els de La Laguna, a Tenerife, i el de La Palma, a Gran Canària.

Si finalment aquest és el format escollir per l’assemblea, aquesta competició duraria un parell de mesos i, per tant, la temporada podria allargar-se fins a mitjans de juliol si la situació durés fins al mes de maig.

Des de l’ACB afirmen que la prioritat és acabar la temporada amb la disputa de partits, ja que es reduiria l’impacte econòmic i s’evitarien polèmiques amb el tancament precipitat de la temporada; la decisió de quin equip seria el campió, ja que actualment el Barça n’és el líder amb 19 victòries i quatre derrotes en les 23 jornades disputades fins al moment, o l’adjudicació dels equips que disputarien competicions europees la temporada 2020-2021. Cal recordar que l’ACB ja havia decidit suspendre la competició fins, com a mínim, el 24 d’abril, quatre dies després de la celebració de l’assemblea.