A les veus contràries a la tornada a la feina d’una part dels treballadors no essencials, aquest dimarts a Catalunya, hi hem d’afegir la de la coordinadora estatal a favor de la sanitat pública Marea Blanca. L’entitat ha emès un comunicat contrari a la decisió del Govern espanyol de permetre que els treballadors de la construcció, la indústria i alguns serveis considerats no essencials puguin reincorporar-se als llocs de treball en plena crisi del coronavirus.

Segons aquesta entitat, que a Catalunya agrupa col·lectius com Medicus Mundi o la FAVB, la mesura pot portar un retrocés greu en l’evolució de la malaltia. Considera que es farà “sense que s’hagi verificat l’abast de la pandèmia, per no haver-se pogut fer tests a la població en general”. Creu que, per aquest motiu, es deconeix realment la quantitat de persones afectades i les que poden ser asimptomàtiques, amb tot el que això pot suposar.

Informació confusa sobre l’ús de mascaretes

Marea Blanca també fa referència en el text a l’ús de les mascaretes, que recomana l’Administració. Considera que s’han donat notícies confuses al respecte que no ajuden a tranquil·litzar la ciutadania. També creu que haurien de ser obligatòries tot i que precisa que “la manera com s’ha plantejat pot portar a pensar més en motius publicitaris que en les necessitats de salut del moment”.