Agència Tributària de Catalunya

L’Agència Tributària de Catalunya ha anunciat que, a partir de l’1 de juny, tornaran a obrir al públic les oficines que té distribuïdes per tot el territori, després de dos mesos i mig tancades com a conseqüència del confinament pel coronavirus. En el cas de Barcelona, però, aquesta reobertura es produirà el dia següent, dimarts, 2 de juny, ja que el dia 1 és festiu a la ciutat, així com en altres municipis catalans.

Des d’aquest dijous, 28 de maig, ja es pot demanar cita prèvia per rebre atenció presencial o fer algun tipus de tràmit en aquestes oficines. Per demanar la cita, es pot fer a través de la seu electrònica (atc.gencat.cat) o bé trucant al 012. També hauran de sol·licitar dia i hora a través d’aquests canals els contribuents que necessitin ajuda a l’hora de confeccionar la declaració de l’impost sobre el patrimoni, als quals s’atendrà entre el 8 i el 25 de juny. El servei d’assessorament de l’IRPF, en canvi, es continuarà fent via telefònica.

D’altra banda, l’Agència Tributària de Catalunya informa que s’han establert “una sèrie de mesures excepcionals de seguretat i higiene” amb l’objectiu de reduir al màxim la possibilitat de contagi del coronavirus. Així, per exemple, abans d’entrar a l’oficina, es prendrà la temperatura a tothom i, en el cas que sigui superior a 37,5 ºC, el ciutadà no podrà ser atès presencialment i se li facilitarà una via alternativa. Una altra de les condicions per poder entrar a les instal·lacions de l’ATC és l’obligació de dur mascareta i utilitzar gel hidroalcohòlic.

Un cop dins les oficines, s’haurà de seguir l’itinerari senyalitzat i respectar la distància de seguretat de dos metres. Per tal de minimitzar l’afluència de persones, es limitarà l’accés a un únic contribuent per tràmit, tret dels casos en què sigui necessari l’acompanyament a persones dependents o amb mobilitat reduïda.