(ACN) El saló Alimentaria ja té reservats vora el 90 % dels espais i té previst ocupar set pavellons al recinte firal de Gran Via, superfície expositiva de 85.000 metres quadrats. L’esdeveniment, que se celebrarà entre el 4 i el 7 d’abril, disposarà de prop de 3.000 empreses, de les quals un 18 % provenen de l’estranger, segons ha informat l’ens firal aquest dilluns en un comunicat.

Després que el saló es posposés en dues ocasions per la pandèmia de covid-19, el 87 % de les firmes que van apostar per acudir a la convocatòria del 2020 tornaran a venir, mentre que al voltant de 200 empreses acudiran a la cita per primera vegada.

L’edició d’enguany tinrà 10 salons específics. El d’Intercarn —el sector de carnis i derivats— és el que ocupa més superfície, amb 14.000 metres quadrats. D’altra banda, totes les comunitats autònomes han confirmat la presència al saló, mentre que la resta d’espais ja estan totalment reservats o amb nivells d’ocupació propers al 90 %.

Entre les propostes, hi ha Interlact —el saló especialitzat en làctics i derivats—, Expoconser —conserves—, Snacks, Biscuits & Confectionary —indústria del dolç—, Mediterranean Foods —aliments de la dieta mediterrània, productes frescos, olis d’oliva i olis vegetals—, Restaurama —Food Service—, i el nou espai Alimentaria Trends, que inclourà subsectors productius com els aliments “delicatessen” o els de producció orgànica. També hi haurà espais dedicats als aliments lliures d’al·lèrgens, els d’elaboració halal i els funcionals i l’espai Grocery Foods, que reunirà empreses de gran consum alimentari.

L’Alimentaria se celebrarà de forma simultània amb Hostelco, el saló internacional de l’equipament i maquinària per a la restauració, hoteleria i col·lectivitats. En aquest sentit, l’espai d’Hostelco ocuparà vora 20.000 metres quadrats i reunirà prop de 600 firmes nacionals i internacionals.