autoritats fira de barcelona

El president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha assegurat que l’organisme encara l’any 2022 amb “optimisme moderat”, en especial gràcies als grans salons internacionals que hi ha programats a principis d’any. A banda del Mobile World Congress (al març), Barcelona acollirà la fira ISE i la BCN Wine Week al febrer, i l’Alimentària i el saló Seafood a l’abril. “El 2022 es presenta amb grans reptes que seran molt exigents”, ha insistit Relat.

A la programació d’abast internacional hi cal sumar la resta de salons: en total Fira de Barcelona en celebrarà fins a 130 el 2022. El director general de Fira, Constantí Serrallonga, ha assegurat que els organitzadors dels salons “tenen tota la predisposició i la voluntat de tirar endavant les cites” malgrat la incerteses per la pandèmia.

Imatge interior de l’edició 2021 del Mobile World Congress

El 2022, any trampolí per a la plena recuperació

Tot i l’agenda farcida de Fira de Barcelona, l’any vinent l’entitat seguirà lluny de les xifres prepandèmia. El mateix Serrallonga ha explicat que treballa amb un pressupost previst de 170 M €, per sota dels més de 215 M € de rècord del 2019. “És un full de ruta optimista des del realisme”, ha insistit el director general, que ha explicat que el 2021 tancarà amb una facturació de 60 M €, a causa de l’activitat reduïda per la pandèmia.

Part dels ingressos de l’any vinent (fins a 29 M €, el 17 %) els generarà el CCIB (el Centre de Convencions Internacional de Barcelona), que des d’aquest novembre gestiona Fira de Barcelona i del qual Serrallonga ha destacat que més del 80 % de la facturació ve de fites internacionals. Fira de Barcelona confia que el 2023 es tornin a assolir els 200 M € de facturació global, entre el CCIB, el recinte firal de Montjuïc i el de la Gran Via.

L’ampliació de Fira de Barcelona segueix el calendari

Més enllà dels plans de futur a curt termini, els responsables de Fira de Barcelona també han parlat sobre què passarà més endavant amb el projecte d’ampliació del recinte firal de la Gran Via. Serrallonga ha celebrat que “les coses van molt bé i estem seguint el cronograma”, alhora que ha expressat les ganes de fer aquesta ampliació “com més aviat millor”.

En paral·lel a l’ampliació del recinte de la Gran Via, també hi ha plans per reformar el recinte de Montjuïc. L’Ajuntament va explicar la intenció de fer-hi, a més, habitatge públic i per això va obrir un procés participatiu amb els veïns. Segons ha confirmat Ada Colau, aviat es coneixeran les conclusions del procés, tot i que ha avançat que “hi ha molt consens amb la proposta de combinar l’activitat firal amb activitats ciutadanes”.