John Hoffman MWC
Foto: Laura Pous (ACN)

(ACN) La GSMA considera Barcelona com “la veritable casa del Mobile World Congress” i destaca el “fort poder d’atracció” de la capital catalana. Els organitzadors del MWC, que s’inaugurarà d’aquí a un mes al recinte firal de Gran Via de Fira Barcelona, confien en una “gran participació” en l’edició del 2022 del congrés. Tot i admetre que “caldrà un temps perquè els viatges internacionals recuperin els nivells previs a la pandèmia”, des de la GSMA es mostren “satisfets” amb la recuperació de la presència d’expositors, i diuen que les inscripcions “continuen augmentant” dia a dia. “Pel que fa a l’ocupació de l’espai, el MWC 2022 serà molt més gran que l’edició del 2021”, amb més de 1.500 expositors i participants de 150 països, insisteixen.

Enguany, per entrar al Mobile World Congress caldrà ensenyar el passaport covid, però no caldrà un test d’antígens obligatori per entrar-hi com en l’edició anterior.

La GSMA resta importància a l’absència de Sony, que recorda que ni tan sols havia reservat un espai per a aquesta edició del congrés, i ja no ho feia des del 2019. La baixa de Sony no ha sigut l’única, ja que Lenovo ha anunciat aquesta setmana que no tindrà estand físic a la fira, fet que també afectarà Motorola, que forma part de l’empresa.

Barcelona, part de “l’experiència Mobile”

La GSMA destaca “l’immens suport” de la indústria i de les administracions catalana, barcelonina i espanyola. “La ciutat és una part immensa de l’experiència del Mobile i, durant aquest temps, ens hem associat amb èxit per fer front als reptes i les disrupcions directament”, indica l’organització.

El contracte entre Barcelona i la GSMA dura dos anys més, i des de l’empresa eviten valorar si es podrà allargar més enllà. “El 2020 vam ampliar fins al 2024 i vam demostrar el nostre compromís amb l’ecosistema i les ciutats d’acollida, i la nostra relació forta i mútuament beneficiosa”, afegeix, puntualitzant que manté “un enorme suport i compromís” dels expositors i espònsors “per a futures edicions”. Per la GSMA, “Barcelona és una destinació internacional de primer ordre mundial” i tota la zona s’ha convertit en un “‘hub’ essencial per a la innovació, les ‘start-ups’ i les inversions”.