Els restauradors del litoral barceloní fan un balanç positiu de Setmana Santa, malgrat les restriccions de trobades i la limitació de la mobilitat. L’encarregat del restaurant Bongo’s del Port Olímpic, Jesús Rodríguez, afirma que han tingut ple cada dia i que “fins i tot hi ha hagut cua”, sobretot el cap de setmana. En la mateixa línia, el director d’El Cangrejo Loco, Toni Herrero, explica que aquesta Setmana Santa “ha anat bastant bé” i que han omplert gairebé cada dia, “sempre considerant la reducció del 30 % de l’aforament dins del restaurant”.

Tot i això, el Dilluns de Pasqua ha estat més fluix en el volum de reserves dels restaurants, en comparació amb la resta de dies de festa. Herrero assegura que “és el que ha costat una mica més” i recorda que habitualment és el dia “que es reservava amb més antelació i s’omplia més aviat”.

La clientela catalana supleix els turistes

La falta de turistes habituals en aquestes dates també s’ha deixat sentir en els restaurants de la platja de Barcelona. Aquest any, els visitants estrangers han representat el 10 % de la clientela de Bongo’s, mentre que el comensal català ha predominat per damunt de la resta perquè “la gent no es pot desplaçar entre comunitats autònomes”, tal com explica l’encarregat de La Taberna Gallega, Miguel Amate.

Dilluns de Pasqua sense aglomeracions a la platja

Molts barcelonins han aprofitat l’últim dia de festa de Setmana Santa, Dilluns de Pasqua, per anar fins al mar a prendre el sol o fer esport. Tot i això, al llarg del matí no s’hi han vist aglomeracions i la majoria d’esportistes i banyistes han complert amb les mesures de seguretat pel coronavirus. Diverses unitats de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra han patrullat pel litoral barceloní per vetllar pel compliment de les mesures.

La platja també ha atret ciutadans d’altres localitats properes que no han marxat tampoc i han aprofitat l’últim dia de festa per visitar Barcelona. La Sara, de Montcada i Reixac, ha decidit passar el matí fent esport a la Barceloneta “perquè amb el confinament comarcal no hi havíem pogut venir des de feia mesos”. Per la seva banda, la Mercedes i l’Antonio, de Sabadell, han optat per venir a Barcelona “per oxigenar-nos i agafar una mica d’aire”.