El comerç, situat a prop de la cruïlla entre els carrers de Mallorca i Nàpols, ja no pot més. Des que fa poc més d’un any van començar les obres per fer les sortides d’emergència del túnel de l’AVE, els comerciants asseguren que han perdut un 60 % de les vendes. La raó: les tanques que envolten els treballs i que, segons els botiguers, han reduït el pas de clients.

Cristina Allen, de la Bodega Nulles, afirma que “ens han enfonsat els negocis del carrer” i “l’Ajuntament en cap moment ha mirat res per ajudar-nos”. També es queixa de les obres Leonor Garriga, de la botiga Madors: “És obvi que quan et trobes amb una barrera com la que tenim aquí, això evita que la gent passi pel carrer”. Assegura que s’està plantejant tancar la botiga.

Falta de compromís i incivisme

Els comerciants es queixen, també, que no s’ha fet el control mediambiental que van demanar a l’inici de les obres. I denuncien l’incivisme d’alguns ciutadans que, aprofitant que les tanques han aïllat el carrer, hi deixen la brossa i tot tipus de residus.

Les obres van començar el maig del 2018 i ara, ja es veu un tram de la vorera del carrer de Nàpols acabada. Està previst que a finals d’agost es retiri una part de la tanca, tot i que la finalització de les obres encara trigarà uns mesos.

Queixes reiterades

No és la primera vegada que els comerciants d’aquesta cruïlla alerten dels efectes negatius de les obres sobre els seus negocis. I tampoc no són els únics que es queixen. També s’estan fent altres dos sortides d’emergència del túnel de l’AVE entre la Sagrera i Sants, i el comerç s’ha vist afectat també en els altres dos punts.