Fa aproximadament quatre mesos que van començar les obres de reurbanització de la rambla del Raval i els entorns. L’objectiu, segons el consistori, és pacificar algunes de les zones del barri i atorgar més protagonisme als vianants, fent l’espai més amable. Els treballs de millora preveuen ampliar el nombre de parcs de jocs infantils i d’estada, incloent-hi la renovació de l’enllumenat i del mobiliari urbà i la plantació d’arbres. També es reorganitzaran i s’instal·laran nous parterres i s’ampliaran les zones verdes.

Aquest darrer punt, però, està provocant les queixes d’alguns comerciants, sobretot quant a la reorganització de les terrasses. Ara per ara, algunes s’han hagut de desplaçar de la zona central a les voreres laterals, cosa que ha reduït l’espai per als clients. El pitjor maldecap per als comerciants però, arribarà cap al mes d’octubre, quan les obres estiguin acabades i les terrasses ocupin la nova ubicació. Les zones verdes s’han instal·lat just al davant d’alguns locals i les terrasses s’han hagut de desplaçar. Alguns comerciants indiquen que es veuran obligats a contractar més personal per tal de poder atendre-les i vigilar-les.

Consideren també que l’època escollida per fer aquesta modificació tampoc no ha estat l’adequada. L’estiu és una de les temporades en què el comerciants poden fer més caixa, precisament, degut a les terrasses. Amb les obres, han notat que les vendes han disminuït.

Les obres de la plaça de Salvador Seguí tampoc no convencen els veïns

Aquesta actuació, que s’emmarca dins el pla de barris del Raval Sud, afecta, a banda de la rambla del Raval, la plaça de Vázquez Montalbán i la plaça de Salvador Seguí. El pla de millores preveu incloure un nou parc lúdic per a nens de fins a 12 anys en aquesta segona plaça. Tots i que el consistori preveu que els nous elements siguin antivandàlics i en el projecte s’hi ha reforçat la il·luminació, els veïns no acaben de veure-ho amb bons ulls.

Fa mesos que adverteixen que al parc infantil que hi ha actualment a la plaça de Salvador Seguí sovint s’hi produeixen actes incívics. Critiquen que, amb el projecte de construcció del nou parc lúdic, la plaça quedarà totalment oberta i encara hi haurà més espais que, possiblement, atrauran els actes vandàlics. Demanen que es projecti el parc de manera que es pugui tancar a les nits. Els veïns no creuen que amb la nova configuració es pugui millorar la seguretat de la zona.