Els treballs d’Adif comporten alteracions del trànsit de vehicles privats. La primera afectació ha estat la restricció del trànsit al carrer d’Independència entre els carrers de València i de Provença. Això implica el trasllat de la parada d’autobús del carrer d’Independència entre Mallorca i Provença i que s’ha instal·lat temporalment al carrer de Cartagena a la mateixa altura.

Per altra banda, a partir del divendres 4 de maig, els cotxes no podran circular pel carrer de Nàpols entre València i Provença. Durant la primera fase de les obres que durarà fins al 25 de juny, la circulació al carrer de Mallorca quedarà oberta. També es garantiran els accessos als aparcaments i equipaments escolars.

Torna la tuneladora Barcino

El mes de setembre començarà el gruix de les obres amb l’excavació de les sortides d’emergència. Caldrà fer un forat de 9 metres de diàmetre que arribi a una profunditat d’entre 40 i 49 metres. La infraestructura es farà amb la tuneladora vertical Barcino que ja va perforar altres sortides d’emergència de l’AVE.

Adif ha comunicat que s’ha reunit amb veïns i comerciants per explicar-los el desenvolupament de les obres. També s’han inspeccionat els immobles pròxims a les zones d’obres per evitar possibles desperfectes i repartit cartells informatius. En canvi els comerciants consultats demanen més informació i es mostren preocupats pels efectes sobre els negocis. El president de l’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa, Miquel Catasús, explica que les obres arriben en el pitjor moment.

Un túnel amb nou sortides d’emergència

Durant els treballs que s’han iniciat aquest dimecres també s’instal·larà senyalització i il·luminació d’emergència. A banda d’aquests elements,  les tres sortides disposaran de subministrament d’energia, telefonia, ventilació i pressurització de sales tècniques, sistemes de detecció i extinció automàtica d’incendis, extintors, portes d’evacuació, radiocomunicacions, un circuit tancat de televisió i equips de detecció d’intrusió i de supervisió de les instal·lacions.

Adif va donar llum verda a la construcció de tres sortides d’emergència del túnel de l’AVE l’any 2015. Els accessos de nou metres de diàmetre se sumaran als sis ja existents al túnel: Entença-Provença, Enric Granados-Provença, Bruc-Provença, Padilla-Mallorca, Trinxant-Mallorca i Biscaia-Mallorca.