Els comerciants denuncien que les obres per fer les sortides d’emergència del túnel d’alta velocitat que s’estan executant a la cruïlla de Provença amb Comte d’Urgell, entre l’Antiga i la Nova Esquerra de l’Eixample, els han deixat en un cul-de-sac. Demanen a l’Ajuntament que faci alguna cosa per compensar les pèrdues que l’obra, que es preveu que duri dos anys, està ocasionant als negocis de la zona.

Els negocis encara no estan senyalitzats

Fa un mes que van començar les obres i encara no hi ha cap rètol dels negocis que han quedat rere la tanca. Pingping Zhang Wang fa pocs mesos que regenta el bar La Parada i ara, al marge de perdre la terrassa, només pot comptar amb els clients que ja la coneixen. El mateix li passa Carlos La Cava, de Fisio 360, que va obrir tot just fa un any. La Cava insisteix que la visibilitat del local és nul·la i que molta gent es perd quan hi va i no aconsegueix trobar-lo, la qual cosa és greu per al negoci. El propietari del pàrquing América diu que ha perdut un 80 % de negoci.

Els carrerons són foscos i insegurs

L’altre aspecte que preocupa tant comerciants com veïns és la inseguretat i els vehicles de dues rodes que pugen a les voreres. Per Laura Cánovas, de la Farmàcia Adela García Campo, la pitjor problemàtica són les bicicletes i els patinets elèctrics, especialment per als nens, els cotxets o la gent que va amb crosses o cadira de rodes. Josep Sánchez, que és veí del carrer de Provença, diu que hi va haver uns agents que informaven de les obres i de la necessitat que els ciclistes no circulessin per la vorera però des que no hi són el problema hi és present. També es queixa que està tot molt brut i no hi ha prou llum. 

En espera d’un compromís de l’Ajuntament

D’aquí a 20 dies representants dels veïns i comerciants tenen una reunió amb l’Ajuntament per tractar aquestes qüestions, però se senten molt abandonats des del primer moment, ja que asseguren que no els van informar de l’inici de les obres i s’ho han trobat d’un dia per l’altre.