Treballadors de Nissan concentrats a les portes del Servei de Relacions Laborals en la tercera mediació entre comitè i empresa

(ACN) L’empresa Nissan ha plantejat ajornar al juny del 2021 el tancament de les plantes de la Zona Franca. Es tracta d’una pròrroga de sis mesos que el directiu de la companyia encarregat de la liquidació de les fàbriques catalanes, Frank Torres, ha traslladat aquest dimarts al comitè d’empresa en la tercera mediació a la seu dels serveis territorials de Treball a Barcelona. Com a contrapartida, els treballadors haurien d’abandonar la vaga indefinida i reprendre la producció a l’agost.

Els representants sindicals continuen plantats i han assegurat que no negociaran aquesta proposta fins que Nissan no retiri l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) per a 2.525 treballadors que hi ha sobre la taula.

Concentració de 300 empleats de Nissan

Durant la reunió, uns 300 empleats de Nissan s’han concentrat davant el Servei de Relacions Laborals de Treball, al Poble-sec, per mostrar el seu suport als representants dels treballadors. Amb les noves mesures restrictives pel coronavirus a Barcelona, la voluntat de Treball era fer la reunió presencial d’avui de forma parcial –amb només una part de la mesa negociadora– i la resta de forma telemàtica. Tot i això, el comitè ha decidit acudir-hi “amb la totalitat de la mesa de negociació” i convocar la plantilla als voltants de la seu del Servei de Relacions Laborals –a la cantonada Albareda amb Carrera– “evitant les aglomeracions i respectant les mesures de seguretat”.