comerç

(ACN) L’associació de comerciants Barcelona Oberta adverteix del risc que tanquin més d’un 50 % dels comerços del centre de la ciutat per la crisi del coronavirus. En una enquesta realitzada per l’entitat recentment, un 15 % de les botigues obertes reconeixen la impossibilitat de poder continuar l’activitat després del Nadal. Adverteixen també que un nou confinament seria una “molt mala notícia” perquè transmetria la imatge a l’exterior que Barcelona no és una ciutat segura.

Reivindiquen que el comerç és segur

La gerent de Barcelona Oberta, Núria Paricio, ha reivindicat la seguretat dels locals i ha afirmat que les mesures de seguretat s’han complert “escrupolosament” i també demana “responsabilitat” a la ciutadania per evitar un confinament total. Paricio assegura que les noves restriccions afectaran “evidentment” el desenvolupament de l’activitat comercial. Tot i això ha valorat positivament que es tractin de recomanacions: “Hem d’agrair molt que siguin mesures preventives i no de situació d’urgència”.

Per la seva banda el president de Comertia, David Sánchez, ha demanat a la ciutadania “responsabilitat” i “no tenir por”. Així mateix, ha destacat la importància de recuperar una “normalitat econòmica” perquè la crisi sanitària no derivi en una “crisi social”. En aquest sentit, la gerent de Barcelona Oberta ha reclamat “tests massius” i un millor seguiment dels casos de coronavirus.

Evitar un nou confinament

El principal objectiu dels comerciants és evitar la imposició d’unes restriccions més dràstiques. “Hem d’evitar de totes totes un confinament absolut”, ha manifestat el president de Comertia. Sánchez ha advertit de les conseqüències “catastròfiques i traumàtiques” per a les empreses i ha assegurat que el més important és evitar tornar a aquesta situació.