L’alcaldessa, Ada Colau, ha demanat als barcelonins “que no comprem, en absolut, a Amazon ni a aquestes grans plataformes”. En l’acte de lliurament dels Premis Barcelona Comerç, Colau ha dit que “ara més que mai hem d’anar al comerç de proximitat i de barri”, que són els que han notat de forma més severa les conseqüències de la crisi del coronavirus.

De fet, al centre de la ciutat moltes botigues han hagut de tancar i, per això, l’alcaldessa ha recordat que la campanya de Nadal intentarà atreure gent cap al centre i la resta d’eixos comercials per reactivar-los. “Els comerços de barri ens necessiten igual que els necessitem nosaltres a ells”, ha dit. Amb la crida a no comprar a Amazon ni la resta de grans plataformes digitals, Colau ha replicat el que ja ha fet l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo.

Ada Colau ha alertat que les plataformes digitals “no tributen localment ni aporten una gran riquesa”. En aquest sentit, ha sentenciat que “el comerç de proximitat ens necessita més que mai”.

ERC demana instaurar una “taxa Amazon”

El regidor d’ERC Jordi Castellana s’ha mostrat d’acord, en un tuit, amb la petició de l’alcaldessa, però ha afegit que cal anar més enllà d’apel·lar la voluntat dels barcelonins. Els republicans recorden que hi ha pendent d’aplicar una taxa per gravar grans plataformes de comerç electrònic com Amazon, i han tornat a reclamar que es tiri endavant.

Amazon es defensa

Per respondre les declaracions de l’alcaldessa, Amazon ha fet un comunicat en què recorda que l’empresa dona feina a 9.000 persones a l’estat espanyol i que moltes treballen en algun dels tres centres de logística que tenen a Catalunya. A més, també ha afegit que  més de 2.000 petites i mitjanes empreses basades a Catalunya venen els seus productes en aquesta plataforma. “En aquests temps sense precedents, empreses com Amazon juguen un paper fonamental a l’hora de facilitar que els nostres clients obtinguin els productes necessaris per ells i per les seves famílies”, es defensa l’empresa.