Pere Cardona és cuiner al restaurant La Nova Farga, de Sants, i assegura que, amb les noves restriccions, fer menjar per emportar-se li serveix just per cobrir despeses. És per això que va decidir crear un directori —que després s’ha convertit en mapa interactiu— amb els locals que feien menjar per endur-se al barri de Sants. L’objectiu: ajudar al màxim possible els que, com ell, han de subsistir amb la situació actual.

Un mapa interactiu

Un cop fet el directori, que va publicar al seu blog, el portal Santsviu va ubicar els establiments en un mapa interactiu perquè els veïns poguessin localitzar més fàcilment els locals per anar a buscar la comanda. Els mapes han estat un èxit i han fet que el districte hagi acabat creant, també, el seu propi mapa de bars i restaurants.

Conviure amb la incertesa

En Pere diu que a la llista hi ha locals de tot, des de L’Home dels Nassos, que és un restaurant de cuina més d’autor, fins a d’altres com el Terra d’Escudella o la Bodega Montferry. “Nosaltres som dos i anem fet, però hi ha restaurants que tenen una dotzena de treballadors”, explica en Pere.

“Estem noquejats”

En Pere equipara la situació del seu bar, La Nova Farga, amb la d’un combat de boxa. “Estem noquejats, estem a terra i estem començant a moure els dits petits per començar a tirar amunt. El menjar per emportar-se ens serveix per a això, per anar aguantant al ring, si no ja estaríem fora”, explica.

El directori de restaurants no és l’única iniciativa que ha dut a terme aquest cuiner. El 2016 va escriure el llibre ‘Els músics també mengen’, en què va unir les seves dues grans passions: la música i la cuina.