Després de sis anys perseguint el premi, li ha arribat el moment. Toni Vera, de la pastisseria Canal de Barcelona, s'ha emportat el guardó al millor croissant artesà de mantega de l'Estat. I, segons ell, un dels secrets és haver-lo elaborat com els de tota la vida. TONI VERA, pastisseria Canal "Nosaltres diem que avui l'hem vestit de festa major. L'hem cuidat, l'hem mimat, hem fet una fermentació més lenta, l'hem cuit amb cura, l'hem pintat amb l'ou... És el croissant que vol sortir a lligar, que vol anar a la festa i intentar guanyar el premi." Una quarantena de pastissers s'han disputat el títol. Han hagut de preparar una dotzena d'exemplars de banya recta i sense estar farcits ni decorats. El jurat, format per vuit professionals de la pastisseria n'ha valorat, sobretot, el gust però també altres aspectes com el fullat, la textura i el color. MIGUEL MORENO, jurat "Este croissant era realmente distinto. Era mucho más agradable. Creo que estaba mucho más equilibrado y el crujiente era muy sutil pero que lo notabas en cada mordisco." Per a la pastisseria Canal, aquest premi no són només els 1.000 euros amb què està dotat sinó el prestigi de situar-se al costat d'altres professionals de renom com Oriol Balaguer o la pastisseria Hofmann.

De les nou edicions que s’han realitzat del Concurs Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya, Toni Vera se n’ha presentat a sis. La persistència ha donat fruit aquest dimarts i la Pastisseria Canal ha obtingut el guardó. El pastisser explica que han presentat un croissant “com els de tota la vida” però que han “mimat i cuidat” per a l’ocasió. Vera recoenix que darrere del premi hi ha molt treball i, fins i tot, nits sense dormir.

El croissant de Toni Vera s’ha imposat als altres 41 candidats. Un jurat format per vuit professionals del sector els han avaluat tots aquest dimarts al matí a l’Escola de Pastisseria. Dels 100 punts que podien atorgar a cadascun, 40 en valoraven el gust. Altres aspectes que s’han tingut en compte han estat el fullat, el color, la textura i l’acabat.

La Ppastisseria Canal s’afegeix, doncs, a la llista de pastissers de renom que han obtingut el premi en les darreres edicions, com Vallflorida Xocolaters (2015), Oriol Balaguer (2014) i la pastisseria Ochiai de Barcelona (2013).