L’objectiu de la comissió és convertir el debat de les terrasses en un debat ciutadà. En formen part arquitectes com Benedetta Tagliabue i Beth Galí, el dissenyador Javier Mariscal i figures mediàtiques com Pilar Rahola i Xavier Sardà. La comissió estarà presidida pel dissenyador Miguel Milà i, en total, l’equip està format per 19 experts.

Es reuniran un mínim de cinc vegades abans de la presentació del llibre blanc, el gener de 2017. Els debats giraran al voltant de les qüestions més controvertides que afecten les terrasses: des de quines distàncies hi ha d’haver entre terrasses i els elements del mobiliari urbà, fins als horaris que han de tenir.

Possible nova ordenança per Nadal

En la primera trobada de la comissió d’experts també hi han participat el regidor d’Arquitectura, Paisatge i Patrimoni, Daniel Mòdol, i la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín. Tot i que Mòdol s’ha mostrat obert a rebre propostes ciutadanes —com el llibre blanc que elaborin els 19 experts—, ha afirmat que la redacció de la nova ordenança segueix el seu curs.

Mòdol ha avançat que podria haver-hi un esborrany de cara a Nadal. Si el text aconseguís aleshores el vistiplau de totes les forces del consistori, la nova ordenança podria entrar en vigència l’estiu de 2017.