ANTÒNIA PASCUAL, secretària de socioeconomia de CCOO de Catalunya "Per la finalització de la temporada d'estiu fonamentalment hi ha un increment de l'atur i aquest es concentra especialment en les persones joves, joves que d'aquest increment representen el 73 %. // Encara estem molt lluny de recuperar una situació que podríem considerar bona de recuperació econòmica, però especialment de recuperació d'ocupació, que es consolidi aquesta ocupació i que sigui de qualitat."

Els col·lectius que més han percebut l’increment són els joves, que suposen el 73 % de tots els aturats, i les dones, així com el sector serveis (5.133 persones). La taxa de desocupació ha crescut a totes les províncies catalanes excepte a la de Barcelona, on s’ha registrat una caiguda de 610 persones. Des de CCOO, Antònia Pascual, secretària de socioeconomia del sindicat, apunta que la finalització de la temporada d’estiu és la causa fonamental de l’augment de la taxa d’atur i afegeix que encara s’està molt lluny de recuperar una situació que es pugui considerar bona econòmicament. Des del sindicat també apunten que la ciutat de Barcelona no pateix de forma tant agreujada l’estacionalitat de l’ocupació en el sector serveis com a conseqüència de l’estabilitat del turisme durant tot l’any.

A tot l’estat, el nombre de parats respecte al mes anterior ha augmentat en 22.801 persones, i situa la xifra total de persones a l’atur en poc més de 3.720.000. Tot i això, segons les dades publicades pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, el mes de setembre d’enguany és el de menys percentatge d’atur des de l’any 2009.