Productes d'alimentació que no es cuinen, que es consumeixen tal qual, queden exposats sense cap mesura de seguretat alimentària. I altres d'ecològics, sense que ningú controli que ho són. Són els motius pels quals la patronal PIMEC Comerç s'ha fixat en els mercats de carrer. Els preocupa perquè diuen que cada cop n'hi ha més i que és un sector no regulat. Ara demanen que se'n faci un reglament. ÀLEX GOÑI, president de PIMEC Comerç "Hi ha una multiplicitat i una desregularització que ningú vigila què s'està venent allà en general i també hi ha unes condicions sanitàries, sobretot en temes alimentaris, que no són les que corresponen." Pimec Comerç diu que aquest tipus de mercats són competència deslleial dels mercats municipals perquè no estan sotmesos a una normativa. ÀLEX GOÑI president de PIMEC Comerç "Els mercats tenim una ordenança de mercats, on marca què pagarem, què podem vendre... Tot està regulat, resulta que al carrer no està regulat. Nosaltres demanem que es reguli, simplement això." Altres tipus de mercats al carrer també entrarien a la nova regulació, segons Pimec Comerç també són competència per a les botigues. L'Ajuntament està decidit a regular els mercats al carrer, excepte els que es fan de manera puntual. La patronal farà arribar al consistori un informe de com hauria de ser la regulació, després d'estudiar el que fan altres ciutats com Madrid. L'informe l'entregaran a finals d'any. Aleshores l'Ajuntament el tindrà en compte per fer una normativa conjuntament amb el sector afectat.

La patronal PIMEC Comerç considera que a Barcelona cada vegada hi ha més mercats al carrer. Per això creu que cal regular-los, i l’Ajuntament també està disposat a fer-ho. Tot i que segons el consistori, no n’hi ha gaires.

Han acordat que la patronal elaborarà un estudi de quina en podria ser la regulació. Es fixaran en els mercats al carrer que venen productes alimentaris i els que venen roba o complements. Segons el president de PIMEC Comerç, Àlex Goñi, els mercats al carrer suposen competència deslleial tant per als mercats municipals, sotmesos a l’ordenança de mercats, com per a la resta de comerços. Els preocupa, per exemple, que productes alimentaris es venguin sense mesures de seguretat regulades.

PIMEC Comerç preveu entregar el seu informe a finals d’any. El farà fixant-se en les regulacions que tenen altres ciutats europees com Madrid. Segons l’Ajuntament, un cop tinguin l’informe l’estudiaran i després el mateix consistori elaborarà una proposta de normativa que treballarà conjuntament amb el sector afectat. L’Ajuntament concreta que la futura normativa no afectarà les fires o mostres de comerç puntuals al carrer que es fan vinculades a esdeveniments concrets d’un barri.