El govern municipal ha demanat als serveis jurídics de l’Ajuntament que estudiïn quin marge administratiu i polític hi ha per evitar que el centre comercial Diagonal Mar ampliï l’àrea dedicada a comerços. De moment el centre ha iniciat el tràmit per destinar més de 5.000 metres quadrats a botigues, un espai que ara ocupen els cinemes.

La Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta han publicat un comunicat conjunt en què demanen al govern municipal que prohibeixi aquesta ampliació de l’àrea comercial. La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha explicat que tot i que coincideixen en la visió de les associacions dels comerciants, de moment estan obligats a acceptar el tràmit ja que Diagonal Mar té una llicència d’activitat que li permet dur a terme aquest canvi.

Sanz també ha demanat a la resta de forces polítiques de l’oposició que donin suport a l’executiu d’Ada Colau per intentar aturar les intencions del centre comercial, sobretot en cas que el Plenari pugui acabar tenint el poder de decisió en aquesta qüestió.