pah protesta

(ACN) La PAH veu “poc efectives” les mesures en matèria d’habitatge incloses en el decret del govern de Pedro Sánchez per fer front a la crisi econòmica derivada del coronavirus. Segons l’organització, “la principal gravetat” del decret és que no menciona els lloguers ni una moratòria pels inquilins mentre que, asseguren, aquest és el grup que pateix actualment el 70 % dels desnonaments.

A més, la PAH afirma que la moratòria d’hipoteques és només una “suspensió temporal” dels pagaments i afirma que els bancs surten “airosos” de la mesura perquè cobraran més endavant.  Reiteren que la banca “ha d’assumir pèrdues econòmiques com la resta de la ciutadania i tornar a la societat, amb habitatges buits i el rescat impagat de 65.725 milions d’euros”.

Des de la PAH consideren que no n’hi ha prou amb apel·lar a la “solidaritat” i calen mesures que obliguin als grans tenidors a “exonerar el pagament d’hipoteques i lloguers, per no ampliar per culpa del coronavirus el nombre de desnonaments ja programats i ara suspesos”. En aquest sentit, la plataforma demana que els més vulnerables no tornin a ser els que “més pateixen els efectes d’aquesta crisi”, de la que preveuen que “costarà recuperar-se”.

La PAH també lamenta que el dret de Sánchez protegeix poc als avaladors, només als qui compleixen els supòsits de vulnerabilitat, i hi ha un termini “limitat” de demanar moratòries que pot deixar fora “als qui pateixin els efectes retardats de la crisi”.