El Gremi d’Hotels de Barcelona està treballant per tancar de forma progressiva les instal·lacions dels hotels fins que acabi la crisi pel coronavirus. Alguns establiments hotelers ja han cessat l’activitat i, els que no, ja no accepten l’entrada de nous clients. Si queda alguna persona allotjada a les seves instal·lacions, se la convida a escurçar l’estada i marxar al país d’origen.

Ara be, el gremi explica en un comunicat que en cas que el client no pugui marxar al seu país o per qüestions laborals hi haurà l’oferta oportuna per allotjar aquestes persones.

El sector treballa per aplicar expedients de regulació temporal

El gremi treballa en fórmules de regulació d’ocupació temporals “indispensables en el context actual perquè garanteixin un escenari més sostenible pels seus treballadors i empreses i que permetin una àgil tornada a la normalitat”. El mateix gremi ha volgut reconèixer “l’esforç, la professionalitat, la col·laboració, l’organització i, sobretot, la gran humanitat que han demostrant aquests dies totes les persones que formen part del
sector hoteler de Barcelona”.

Salut agraeïx als hotelers la cessió de llits

El Servei Català de Salut ha agraït al gremi hoteler la cessió de llits per poder tractar els pacients més greus amb la Covid-19. Aquest oferiment de llits se suma a tots els llits de la sanitat privada que ara estan a disposició del govern català. El director del Servei Català de Salut, Adrià Comella, ha explicat en una roda de premsa amb la consellera de Salut que els llits del sector hoteler formen part de la generositat que s’està demostrant a Catalunya i recorda que la sanitat pública i la sanitat privada s’estan coordinant constantment per organitzar el dispositiu contra l’epidèmia.