Aeroport del Prat el 18 de març de 2020

(ACN) L’aeroport del Prat ha registrat molt poca activitat aquest dimecres coincidint amb el cinquè dia de confinament per la crisi del coronavirus. A la reducció del 50 % de l’operativa normal que va dictar el decret d’alarma i a les restriccions per volar a països com Itàlia o Portugal, s’hi sumen la prohibició de viatjar a Melilla, que ha entrat en vigor la mitjanit de dimarts. A partir de les dotze de la nit d’aquest dimecres també es prohibirà volar a les Balears i les Canàries.

Pel que fa a les connexions amb els Estats Units, estan sortint els darrers avions que portaran ciutadans nord-americans cap a casa. A partir de dijous ja no hi volarà cap més avió.

Només hi ha un centenar de sortides previstes per a aquest dimecres, i la meitat de les pantalles que anuncien els enlairaments estan buides. L’afluència de passatgers és mínima i els mostradors i punts de control es troben pràcticament buits. Els pocs viatgers que s’apropen o arriben a la instal·lació ho fan amb l’objectiu de tornar a casa abans que les restriccions aèries s’accentuïn.

All llarg de la jornada hi ha programades una desena de sortides cap a Palma de Mallorca, Menorca i Eivissa, i tres cap a Gran Canaria i Tenerife. Pel que fa a les arribades, al llarg del dia d’avui aterraran al Prat set vols procedents de les Balears i tres de les illes Canàries.