Roses

El Gremi de Floristes de Catalunya no pensa per ara ajornar Sant Jordi, només en el cas que es mantingui l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol per fer front al coronavirus. Els floristes són crítics amb la decisió de la Cambra del Llibre de Catalunya, que ha decidit ajornar la festivitat per a abans de l’estiu i eliminar així les parades al carrer i la signatura dels llibres. Diuen que la decisió de la cambra no s’ha consensuat amb els floristes i li retreuen que “cap entitat pot ajornar la diada”, només en cas que la situació sanitària es mantingui.

“Volem que tothom pugui celebrar Sant Jordi”

Els floristes diuen que en el supòsit que el 23 d’abril els establiments ja puguin estar oberts fan una crida perquè “tothom pugui anar a buscar una rosa i que tothom pugui celebrar Sant Jordi”. Alhora expliquen que es posen a disposició de les institucions “per treballar perquè així sigui possible, amb les restriccions que siguin necessàries i les condicions sanitàries que dictaminin els responsables”.

Aquest sector admet que serà un Sant Jordi diferent, però afirma que “treballarem perquè tothom pugui tenir una rosa”.

Alerten de la crisi del sector

Els floristes asseguren que viuen una “situació econòmica molt difícil i per a moltes de les nostres floristeries és un moment molt sensible”. El sector fa front comú i dona suport a les administracions: “Estarem alineats amb les administracions en espera de les decisions que es preguin”, afirma el gremi.