Fins ara l'Escola de Dones Emprenedores ha dedicat la seva activitat a ajudar persones com la Talía, que un dia es van plantejar engegar la seva empresa. TALÍA BONMATÍ, directora de Projecte de Dinbeat "A mí me ayudó mucho sobretodo a definir bastante bien temas de estrategia de marqueting, luego también poner un poco en orden todas las ideas de la parte de negocios." Un ajut que també ha tingut ella que, a més, anima tothom a perdre la por que, diu, algunes dones tenen a emprendre projectes. MERCEDES RUIZ, fundadora d'Aestivum "Las mujeres que tenemos hijos, yo tengo tres hijas, de decir no voy a poder compatibilizar una cosa con la otra. pero realmente no es muy diferente a trabajar en una empresa con un horario normal." Segons dades de 2014 les dones a Barcelona cobren un 25 % menys que no pas els homes i la presència masculina en càrrecs directius encara és un 45 % superior. GERARDO PISARELLO, tinent d'alcalde de Treball i Economia "I aquesta realitat ens preocupa perquè té un impacte negatiu en l'economia. No és només una qüestió de justícia sinó que fa que tinguem una economia menys dinàmica, menys innovadora, que no aprofita el talent que les dones poden afegir." Per això s'han creat per a l'any que ve cinc programes formatius que s'afegeixen als sis que hi havia. I s'hi podran inscriure tant dones emprenedores com professionals i directives que volen prosperar a les seves respectives carreres. SARA BERBEL, directora de Barcelona Activa "De manera que analitzem perquè les dones tenen menys accés a finançament, per què quan comuniquen i presenten projectes hi ha més dificultats perquè hi hagi credibilitat. Volem treballar tot això perquè deixi de passar." Programes pels quals l'Ajuntament ha més que doblat el pressupost destinant-hi, per al 2017, 700.000 euros.

L’objectiu és ajudar-les a trencar el sostre de vidre que impedeix que prosperin a les seves respectives carreres i contribuir així a reduir la bretxa salarial. Dades de 2014 apunten que les dones encara cobren un 25 % menys que no pas els homes i, segons la Cambra de Comerç, el 2015 la diferència pel que fa a càrrecs de decisió era d’un 45 %.

Tenint en compte aquestes dades, i per afavorir el progrés laboral de la dona s’ha creat, per exemple, el programa Lidera el canvi que tindrà sessions d’assessorament i mentoria a càrrec de dones que ja ocupen càrrecs directius. També hi haurà cursos per millorar la capacitació per obtenir finançament (treballant habilitats com la comunicació i la negociació o el màrqueting) o per enfortir projectes socioeconòmics.

Programes, tots ells, que es faran a través de l’Escola de Dones Emprenedores i en què es pararà especial atenció als obstacles que dificulten l’ascens de la treballadora o empresària, per buscar la manera d’esquivar-los. L’aposta per la igualtat de gènere en l’àmbit econòmic es consolida, de fet, amb un increment del pressupost que hi destina l’Ajuntament, que passa de 300.000 euros el 2016 a  700.000 el 2017.