ORIOL AMORÓS, secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania "En la mesura que posem pressió a la venda irregular, i deixi de generar aquests ingressos, aquesta demanda social ha de ser avaluada. I aquelles persones que tinguin, per exemple, criatures a casa o que tinguin una situació de vulnerabilitat, els hem d'oferir, com a tothom, una sortida." GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "És un protocol que s'inspira en les millors pràctiques que s'han fet en aquest sentit i que jo crec que serà una referència important perquè diferents ajuntaments del país puguin, de manera coordinada, entomar aquest fenomen."

La Generalitat engegarà un protocol per donar resposta social i laboral als manters que vulguin deixar de dedicar-se a la venda ambulant il·legal. El secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del govern català, Oriol Amorós, ha advertit, però, que el pla tirarà endavant sempre que puguin aprovar els pressupostos de la Generalitat. El protocol està inspirat en les diferents solucions en aquest sentit que ha tirat endavant l’Ajuntament en l’últim any.

L’objectiu de la Generalitat és, per exemple, oferir solucions perquè els manters puguin regularitzar la seva situació i facilitar-los sortides laborals perquè deixen de vendre productes il·legals al carrer.

El síndic de greuges, Rafael Ribó ha volgut destacar els avenços que s’estan fent per abordar la problemàtica del “top manta”, sobretot el control policial, però ha trobat a faltar que les administracions no entrin a controlar les fonts d’importació dels productes que venen els manters. Ribó ha anunciat que se celebrarà una altra reunió el 14 de març.