Malgrat que el moment fort de tempesta ja ha passat, el Pla bàsic d’emergència municipal continua actiu, ja que de moment encara hi ha onades de gran alçària, de més de tres metres. El punt àlgid ha estat entre la una i les dues de la tarda, quan l’onatge ha arribat a superar els quatre metres d’alçària. Per això, la Guàrdia Urbana ha desplegat efectius al litoral per prevenir situacions de risc.

D’altra banda, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya, per les incidències que està provocant la pluja intensa, acompanyada de tempesta, calamarsa i fort vent. El risc derivat de les pluges es mantindrà tot el vespre, però tot indica que a la ciutat de Barcelona ja s’ha viscut el moment màxim de pluja.

En algun moment els barcelonins han vist afectada la seva mobilitat per culpa de les condicions meteorològiques. El paviment moll ha obligat als vehicles a reduir la velocitat a la carretera, i durant la tarda la ronda Litoral ha presentat algunes retencions. A més, l’estació de metro i Renfe d’Arc de Triomf ha tancat durant uns instants la sortida al carrer de Nàpols perquè la rampa d’entrada estava xopa i alguns dels viatgers han relliscat.