XAVI MORÓN, portaveu del SAPOL "Amb estupefacció, aquesta és la paraula. A banda que ho hem rebut per la premsa, cosa que ens sembla totalment fora de lloc, pensem que una decisió d'aquestes s'hauria d'haver consensuat,si més no, demanant l'opinió dels representants dels treballadors. No oblidem que la banda es va crear el 1954. Aquest Ajuntament que tant advoca per la proximitat de la Guàrdia Urbana, un dels elements que feia més proper a la població, aquesta banda, l'han esborrat d'un plomall. A la unitat muntada de la Guàrdia Urbana hi ha destinats 40 agents. D'aquests 16 formen part de la banda. No estaven a jornada completa fent assajos, sinó que es dediquen dos hores setmanals a assajar. És irrisori això. A més estan fent la doble funció. Aquests agents estan fent les dues tasques. Les de banda i les de qualsevol agent de la unitat muntada."

Els membres de la Banda Musical de la Guàrdia Urbana són 16 agents que formen part de la Unitat Muntada. Des del sindicat expliquen que només dediquen dues hores setmanals a assajar i que la resta de temps fan les tasques pròpies de la Unitat Muntada. Aquestes dues hores són, segons el SAPOL, “un temps irrisori” que fa, diuen, difícil d’entendre la decisió de l’Ajuntament, que en justifica la dissolució argumentant que es volen reorientar les tasques d’aquests agents.

El sindicat ja ha avançat que demanarà explicacions a l’Ajuntament ja que, ara per ara, només n’han tingut notícia per la premsa, un fet que titllen de “lamentable”. En un comunicat, han denunciat que les polítiques del consistori actual, a parer seu, estan influenciades per forts prejudicis negatius vers el cos. I van més enllà denunciant que totes les decisions que prenen “van encaminades a la destrucció dels valors i la dignitat del cos de la Guàrdia Urbana”.

La Unitat Muntada es destinarà a l’àmbit forestal

Per la resta de la Unitat Muntada també s’acosten canvis. El nou Pla director de la Guàrdia Urbana, presentat al maig, preveu, progressivament, treure’ls dels carrers, on ara fan tasques com regulació de trànsit, per destinar-los a feines forestals. L’Ajuntament considera que els cavalls són més útils en aquest tipus de terreny, que permetrien facilitar el control i inspecció mediambiental. Per exemple, per evitar incendis i abocaments, o bé per col·laborar en tasques de recerca de persones extraviades o de protecció de fauna i flora.