El Consell del Plenari Municipal va triar cinc dels guardonats, entre els quals destaquen el Front d’Alliberament Gai de Catalunya, com a reconeixement a la seva tasca reivindicativa, de més de 40 anys, en defensa dels drets i les llibertats del col·lectiu LGBTI.  El periodista Joan Tàpia, exdirector de BTV i de La Vanguardia, també ha rebut la Medalla d’Honor, i ha estat l’encarregat de fer el discurs d’agraïment per part de tots els premiats, en què ha destacat la pluralitat dels guardonats, que reflecteix la diversitat que viu la ciutat. En la mateixa línia s’ha pronunciat l’alcaldessa Ada Colau, que ha agraït la tasca dels 25 premiats i ha dit que la suma de les diferents pluralitats enriqueix Barcelona.

El Plenari també va premiar el jurista Enric Agullol, per la feina que va fer com a primer rector de la Universitat Pompeu Fabra, així com la Fundació Vicki Bernadet en reconeixement de la seva tasca en favor de la prevenció, la detecció i l’atenció a les víctimes d’abús sexual infantil. Per últim, el Plenari va decidir concedir la medalla a títol pòstum al periodista de ‘La Vanguardia’ Lluís Sierra, que va morir el 21 d’agost als 61 anys, després de dedicar mitja vida a fer de cronista de la ciutat.

Cada consell de districte ha proposat persones o entitats per als guardons. A Ciutat Vella, han reconegut Vicens Forner per la seva tasca com a cronista gràfic del barri de la Barceloneta, a la vegada que han premiat l’Escola de Músics i JPC, per la feina social i educativa al barri del Raval.

L’Associació Can Roger de l’Eixample també rebut la medalla per la creació d’un espai de trobada per a persones en situació de vulnerabilitat econòmica o social. El districte també ha reconegut la feina a través de l’acció veïnal del districte a Víctor E. Apolhinarios-Mouragna, a qui s’ha atorgat la medalla a títol pòstum.

Aquest vespre, també s’ha premiat la Taula de Dones de la Marina pel seu projecte integrador en defensa de les dones i la lluita contra la violència masclista. Així com Josep Maria Domingo per la seva tasca dins el moviment veïnal als barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Al consell de districte de les Corts han reconegut dos col·lectius dedicats a persones amb discapacitats, com són l‘Escola Moragas i l’Associació Taller Ocupacional Ariadna. Per la seva banda, Sàrria – Sant Gervasi ha reconegut la feina feta per l’associació Ajuda a la Infància sense Recursos i a la senyora Monsterrat Puig Cardona, per la seva contribució en favor de la integració de la dona en el camp de la ciència i la generositat demostrada envers els seus conciutadans.

A Horta-Guinardó han triat el Comitè Ciutadà per l’Homenatge a Salvador Allende, per la seva contribució a la recuperació de la memòria històrica d’una figura clau, i Josep Ferré Sempere com a impulsor de la vida associativa al Guinardó.

La Sala Becket també és un dels guardonats pel seu espai de producció i de formació de creadors i la seva incidència en l’àmbit de l’escena teatral contemporània. El districte de Gràcia també ha homenatjat la senyora Josefina Altés i Campà, com a reconeixement de la seva trajectòria vinculada a l’activisme cultural i social al barri.

D’altra banda, Nou Barris ha considerat mereixedores del guardó la Coordinadora d’Entitats SAP Muntanya i l’Associació Can Ensenya, per la seva tasca en favor de la millora de la qualitat de vida del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual al districte.

L’associació Banc del Temps de Bon Pastor, que aquest any celebrà el quinzè aniversari com a dinamitzador social i comunitari del barri, ha estat reconeguda amb la medalla. El districte de Sant Andreu també ha homenatjat Xavier Palos, de la Xarxa d’Economia Solidària.

El districte de Sant Martí ha premiat l’Associació de Dones Ambar Prim, pel seu treball constant en favor de la integració i la dignificació de les dones. La Fundació Privada el Xop també ha estat guardonada per la seva contribució a favor de la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.