Gustavo Dudamel al Liceu

El Gran Teatre del Liceu ha estrenat aquest dijous ‘Il trovatore’, de Verdi, sota la batuta de Gustavo Dudamel. El director veneçolà arriba per primer cop al Liceu amb una versió concert de la cèlebre òpera. Durant gairebé tres hores, el carismàtic Dudamel ha dirigit sense mascareta  i entre aplaudiments l’obra, marcada per les mesures de prevenció per la covid-19.

La covid-19 afecta el repartiment

L’actual pandèmia ha afectat els participants del concert. La soprano Rachel Willis-Sørensen interpreta el personatge de Leonora en substitució d’Anna Netrebko, obligada a cancel·lar les properes actuacions arran de la seva convalescència per la covid. Ludovic Tézier, Okka von der Damerau o Yusif Eyvazov completen el repartiment.

soprano Rachel Willis-Sørensen 'Il Trovatore' al Liceu
La soprano Rachel Willis-Sørensen durant la interpretació de l’òpera ‘Il Trovatore’, de Giuseppe Verdi, al Liceu

Segons va informar el Liceu, per al director d’orquestra veneçolà, Gustavo Dudamel, fa “una enorme il·lusió poder trepitjar l’escenari d’un teatre tan emblemàtic per on tantes figures han ofert nits màgiques i treballar amb la seva orquestra”, i ha destacat que aquest és el teatre de Montserrat Caballé, Josep Carreras i Jaume Aragall.

El Liceu, amb mesures anticovid

Aquesta representació d”Il trovatore’ ha estat marcada per la pandèmia i l’aforament limitat. En una Rambla sense aglomeracions ni turistes, 1.144 persones han pogut assistir al concert. Ho han fet després de fer una rigorosa fila d’entrada, amb mascareta, controls de temperatura i gel hidroalcohòlic.

Després de gairebé sis mesos tancat, el Liceu va inaugurar la nova temporada 2020-2021 diumenge passat amb un concert de la soprano Sondra Radvanovsky i el tenor Piotr Beczala.

El proper diumenge Dudamel tornarà a dirigir l’Orquestra Sinfònica del Liceu, en una nova representació d”Il trovatore’, on està prevista la presència del ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes.