En un acte conjunt promogut per PIMEC i Foment del Treball però al qual s’han adherit fins a 300 associacions i agrupacions empresarials, entre les quals també la Cambra de Comerç de Barcelona, els empresaris han reclamat accions decidides i unitàries a les administracions per sortir de la crisi econòmica derivada de la covid. L’acte s’ha celebrat al Centre Esportiu Municipal de l’Estació del Nord.

Creuen que el primer pas i més urgent és la formació del govern de Catalunya. Alhora també demanen entesa amb el Govern espanyol i exigeixen ajudes directes a les empreses per poder sobreviure a la pandèmia, com ja van fer fa uns mesos en un acte per rescatar pimes i autònoms. “En aquests mesos ens han donat peix de tant en tant, però el que necessitem és una canya de pescar. Oxigen, perquè no podem respirar”, ha dit a l’inici de l’acte el nou president de PIMEC, Antoni Cañete.

“La prioritat del govern ha de ser aixecar l’economia”

Tant el nou president de PIMEC com el president de Foment del Treball han coincidit a apressar els polítics a formar “amb urgència” el nou govern català. Antoni Cañete ha recriminat que “fa massa temps que estem en interinatge. Necessitem un govern fort que treballi en uns pressupostos amb sensibilitat econòmica i empresarial”.

En la mateixa línia, Josep Sánchez Llibre, que s’ha felicitat per haver aconseguit sumar al manifest el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona, ha enviat un missatge al futur govern: “Una societat organitzada no és un contra poder. No ens frenin. Governin i comptin amb nosaltres”. Sánchez Llibre ha demanat un pacte de país “centrem-nos en la recuperació. Governin amb la prioritat d’aixecar l’economia i crear ocupació”. També han insistit a reclamar “diàleg després d’anys de confrontació”.

Condemna als aldarulls

Durant l’acte han fet lectura d’un manifest en què també recollit el “rebuig a les conductes incíviques dels darrers dies”. Una condemna que arriba el mateix dia en què l’alcaldessa, Ada Colau, ha anunciat que l‘Ajuntament de Barcelona serà acusació particular per la crema de la furgoneta de la Urbana.