El col·lectiu de restauradors DO Sants impulsa Sants fa olor de calçot, una proposta gastronòmica en què participen 25 establiments, que inclouran calçots en la seva oferta fins al proper 14 de març. La iniciativa és la primera que duu a terme la DO Sants, un grup de restauradors creat per enfortir la restauració del barri, en un moment especialment complicat per les restriccions per contenir la covid-19.

Des de ceviche a tempura de calçot

La Cristina Pitarque, del restaurant La Carota, explica que la iniciativa és oberta i cada restaurador fa un plat diferent. “Alguns fan una aposta, com ara una croqueta, i la faran durant 15 dies, mentre que d’altres aniran canviant de plat o l’inclouran dins el menú del migdia”.

Un exemple d’això és el restaurant Terra d’Escudella, que tindrà com a plat fix una tempura de calçot i cada dia oferirà, a més, una proposta diferent. Pitarque assegura que tots els restauradors s’han bolcat en la iniciativa i, fins i tot, hi ha qui ha creat un “ceviche de calçot”. Podeu consultar els restaurants que participen en aquest enllaç.

L’objectiu, crear un calendari gastronòmic

Tots els restauradors que participen formen part de la DO Sants, un col·lectiu que busca impulsar la restauració del barri i fer xarxa. Tot i que acaba de veure la llum, la Cristina Pitarque reconeix que fa mig any que treballen per trobar alternatives i ajudar-se “entre tots en un moment especialment complicat com l’actual”.

Segons Pitarque, la idea és crear un calendari gastronòmic relacionat amb els productes de temporada i oferir tant jornades vinculades als aliments com a la cultura del barri o la música.