El primer premi de la loteria de Nadal ha tocat a Barcelona, concretament a l’administració El Mussol d’El Clot, a la rambla de Guipúscoa 2. El número guanyador ha estat el 26590 i ha estat la grossa més matinera: els nens de Sant Idelfons l’han cantat quan faltaven pocs minuts per a dos quarts de deu: a les 9.19 h. L’administració del Clot tenia cinc sèries del número premiat però no els ha venut tots, només n’ha venut 26 dècims i ha repartit, per tant, 10,4 milions d’euros a la ciutat.

És una administració jove que va obrir el 2017. Laura Puentes, la propietària, ha explicat que és el tercer Nadal que ven loteria. Tot i que viu fora de Barcelona, ha vingut de seguida a l’administració per obrir-la i celebrar el premi. Visiblement emocionada, Puentes ha reconegut que estava molt il·lusionada i que el seu somni era vendre la grossa de Nadal. No ha repartit les cinc sèries completes, però assegura que ha venut els números per finestreta i assegura que els premiats són gent treballadora del barri.

Reus, la població més premiada

Al centre aragonès El Cachirulo de Reus ha repartit 320 milions d’euros de la grossa de Nadal, adquirits a l’administració número 1 de Salou, a Tarragona, on també han venut 2 sèries. En total han venut 82 de les 90 sèries que tenien assignades i, per tant, s’han repartit 328 milions d’euros. Súria, al Bages, també s’ha endut un pessic de la grossa i ha venut dues sèries. La grossa ha estat força repartida i també s’han venut dècims a diverses administracions d’Alacant, Madrid, Múrcia, Salamanca i Sevilla.

Loteria de Nadal

Un pessic de la grossa per segon any consecutiu

Barcelona ha guanyat la grossa 41 vegades, la primera el 1817. L’any passat el 03347 va deixar a la ciutat sis milions d’euros.