La grossa de la Loteria de Nadal 2022 ha somrigut Barcelona. Una administració del passeig de la Zona Franca, 244, a la Marina de Port, han venut tres dècims del número 05490, el primer premi. Es tracta d’un estanc històric, que data del 1973, i que es també un negoci familiar. El responsable d’aquest punt de venda ha rebut la notícia amb molta emoció: “Esperem que els afortunats i afortunades siguin del barri”.

Una samarreta amb la bona notícia

El responsable de l’administració, Víctor Cañas s’ha assabentat de la notícia per una trucada de telèfon i en el moment no estava a la botiga: “Em pensava que era una broma”, ha dit. “Estem desbordats i trasbalsats”, ha reconegut amb emoció en els primers moments.

Però la sorpresa ha deixat pas a l’alegria ràpidament. El Víctor s’ha desplaçat cap a l’establiment i ha tingut temps d’aconseguir una samarreta amb el missatge: “1r premi venut aquí”.

La satisfacció per vendre la grossa de la Loteria Nadal ha estat majúscula, perquè encara que només han venut tres dècims del número 05490 —premiats amb 400.000 € cadascun— els diners que han repartit s’enfilen fins al 1.220.000 euros.

També van repartir un cinquè premi de la grossa fa quatre anys

No és la primera vegada que reparteixen sort en un sorteig de Nadal. Asseguren que també van vendre alguns números del cinquè premi de la Grossa de Nadal el 2018.

Tot i que es tracta d’un negoci amb una llarga trajectòria, un estanc en mans de la mateixa família des del 1973, només fa 10 anys que venen Loteria de Nadal.