Un centenar de persones, algunes disfressades de Pare Noel, han recorregut aquest dijous a la nit alguns dels carrers més emblemàtics de la ciutat, en una marxa de 18 quilòmetres convocada per l’Associació d’Usuaris per a la Mobilitat Personal. Els participants han circulat per Barcelona en patinet, monocicles elèctrics, bicicletes i altres vehicles de mobilitat personal, i han repartit caramels “per a reivindicar els Vehicles de Mobilitat Personal com un vehicle còmode, econòmic, accessible i popular” expliquen els organitzadors.

El recorregut ha començat a la plataforma del carrer de la Marina, a tocar de mar i ha finalitzat a la Plaça del Països Catalans, a Sants Estació, després de passar per carrers tan emblemàtics com el Passeig de Gràcia, el Passeig de Sant Joan o el carrer de Jaume I, de camí a la Rambla.

Una papanoelada “sostenible”

Aquest diumenge va tenir lloc a Barcelona una altra trobada de Pares Noel, que van desfilar en moto pel centre de la ciutat en petits grups. La desfilada motera es va fer entre protestes veïnals per denunciar la contaminació acústica i ambiental que provoca. Tampoc no va tenir el vist-i -plau de la sindicatura de greuges que va demanar mesures cautelars per aturar-la.

La marxa d’aquest dijous ha estat del mateix estil però, segons Gorka Prades, portaveu de l’Associació d’Usuaris per a la Mobilitat Personal, “més sostenible” ja que fan servir vehicles elèctrics, i no han hagut de tallar cap carrer.