El cap del Servei de Protecció de Riscos Laborals de l’Hospital de Sant Pau, Rafael Padrós, alerta sobre els mecanismes de refrigeració, de cara a aquest estiu. En una entrevista al programa ‘Reset’, de betevé, Padrós ha assegurat que “els aires condicionats en llocs mal ventilats poden ser un risc de contagi” del coronavirus. En aquest sentit, ha recomanat fer-los servir “a la mínima velocitat possible” i fer que l’aire no vagi directament cap a les persones.

Padrós també ha donat alguns consells sobre l’ús dels ventiladors. En aquest cas, l’expert en riscos laborals diu que cal evitar “el corrent d’aire de persona a persona”. El responsable de riscos laborals del Sant Pau, així mateix, ha subratllat que “les empreses han d’assegurar la ventilació mecànica o natural” dels llocs de feina, alhora que “l’empresari ha de garantir que, per l’aforament que té aquell espai, hi hagi un nombre mínim de renovacions d’aire“.

Altres mesures de seguretat

Rafael Padrós, a més, ha aconsellat als comerços i als restaurants que siguin “molt curosos” amb les altres mesures de prevenció i de seguretat. El cap del Servei de Protecció de Riscos Laborals de l’Hospital de Sant Pau ha posat especial èmfasi en el distanciament, l’aforament i els circuits de circulació a l’interior dels locals. Però també ha recordat la importància de la higiene de mans, la desinfecció i l’ús de la mascareta en espais tancats.