L’ou com balla és una de les celebracions més esperades de la festa del Corpus. Enguany, la crisi sanitària del coronavirus ha fet variar la festa. L’acte no es pot veure en directe i l’aforament per assistir-hi és limitat. Per tant, s’han hagut d’aplicar les mesures imprescindibles per respectar la distància de seguretat i les recomanacions higièniques.

Un Corpus Christi virtual

Aquest dijous, 11 de juny, ha començat el Corpus pròpiament dit, tot i que els actes ja ho van fer el dia 8. A les 12 h han sonat les campanes que han donat el tret de sortida als actes més cèlebres de la festa: L’ou com balla, el seguici popular o el Corpus del baró de Maldà. La celebració finalitzarà el proper 14 de juny a les 20.30 h. La gran majoria dels actes seran virtuals i aprofundiran més en la història i simbologia de la festa.

Si en altres ocasions en diferents emplaçaments de la ciutat es podia veure el tradicional ou ballant, enguany només hi és a la Catedral i als Jardins de Rubió i Lluch. En aquests jardins, l’ou llueix una decoració feta per les Catifaires del Raval. Són dones d’edats i procedències diferents que des de fa 10 anys, i de manera voluntària, participen amb guarniments florals en les diferents tradicions que se celebren al barri. És una manera de contribuir a la millora de la convivència entre les diferents cultures que hi ha al Raval.

Aquest any, la tradició del Corpus s’ha hagut d’adaptar al protocol de seguretat per la COVID-19. “Per començar, havíem de limitar l’aforament” explica Pilar Avilés d’Impulsem, “no podia venir tothom.”

700 anys del Corpus a Barcelona

Aquest 2020 se celebren 700 anys del Corpus a Barcelona. En concret, 700 anys de la primera processó documentada de la ciutat.