L’ou com balla és una de les celebracions més esperades de la festa del Corpus

. Enguany, la crisi sanitària del coronavirus ha fet variar la festa. L’acte no es pot veure en directe i l’aforament per assistir-hi és limitat. Per tant, s’han hagut d’aplicar les mesures imprescindibles per respectar la distància de seguretat i les recomanacions higièniques.

Un Corpus Christi virtual

Aquest dijous, 11 de juny, ha començat el Corpus pròpiament dit, tot i que els actes ja ho van fer el dia 8. A les 12 h han sonat les campanes que han donat el tret de sortida als actes més cèlebres de la festa: L’ou com balla, el seguici popular o el Corpus del baró de Maldà. La celebració finalitzarà el proper 14 de juny a les 20.30 h. La gran majoria dels actes seran virtuals i aprofundiran més en la història i simbologia de la festa.

Si en altres ocasions en diferents emplaçaments de la ciutat es podia veure el tradicional ou ballant, enguany només hi és a la Catedral i als Jardins de Rubió i Lluch. En aquests jardins, l’ou llueix una decoració feta per les Catifaires del Raval. Són dones d’edats i procedències diferents que des de fa 10 anys, i de manera voluntària, participen amb guarniments florals en les diferents tradicions que se celebren al barri. És una manera de contribuir a la millora de la convivència entre les diferents cultures que hi ha al Raval.

Aquest any, la tradició del Corpus s’ha hagut d’adaptar al protocol de seguretat per la COVID-19. “Per començar, havíem de limitar l’aforament” explica Pilar Avilés d’Impulsem, “no podia venir tothom.”

700 anys del Corpus a Barcelona

Aquest 2020 se celebren 700 anys del Corpus a Barcelona. En concret, 700 anys de la primera processó documentada de la ciutat.