restriccions catalunya mesures covid
Gent a les terrasses de Barcelona, complint les restriccions i mesures covid. Foto: Xavi Calvo

El Gremi de Restauració ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que resolgui amb rapidesa les peticions per ampliar l’espai destinat a les terrasses coincidint amb la desescalada. “Cal agilitzar la tramitació al màxim”, ha insistit el director del gremi, Roger Pallarols, que valora que el consistori hagi reforçat els serveis tècnics per fer front a “l’allau de sol·licituds”. Segons el gremi, se n’han fet unes 3.000.

Pallarols ha dit que “l’escenari ideal” seria complir el termini de 15 dies des que es fa la sol·licitud, com fixa el decret municipal. “Podem entendre que el termini s’allargui si les respostes són majoritàriament positives”, ha afegit. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat aquesta setmana en comissió que l’Ajuntament té un equip de 70 persones per atendre les peticions i que confia a resoldre les primeres sol·licituds aquesta setmana.

Segons el gremi, ja hi ha alguns locals que han pogut ampliar la terrassa en calçada i l’Ajuntament hi ha posat senyalització pròpia per indicar-ho. El consistori ha reservat una partida de 6 M € per adequar l’espai públic.

Allargar l’ampliació de terrasses fins al 2021

En un comunicat, el Gremi de Restauració ha explicat que manté converses amb l’Ajuntament per allargar l’ampliació de les terrasses més enllà d’aquest any i fer-ho també el 2021. La mesura està prevista fins al 31 de desembre, però el govern municipal ja va puntualitzar que era revisable.