hotels

El Gremi d’Hotels de Barcelona considera que el pla de desconfinament presentat aquest dimarts pel president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha “obviat totalment les necessitats bàsiques que el sector hoteler havia plantejat reiteradament les darreres setmanes”. A través d’un comunicat, el gremi barceloní ha alertat que l’aplicació del pla de retorn a una nova normalitat de l’executiu espanyol davant la pandèmia del coronavirus “aboca els hotels a un desastre econòmic i laboral”.

Els hotelers reclamen a l’Estat que asseguri una “reobertura amb garanties” i critiquen que el pla de Sánchez “no resol en cap cas aspectes essencials per a la reactivació de l’activitat hotelera”. En posen com a exemple el fet que “encara no s’ha establert el protocol sanitari per a la reobertura dels establiments turístics” o que el govern central ha obviat la petició d’ampliació dels ERTO per força major durant sis mesos després de la finalització de l’estat d’alarma.

Reobrir els hotels d’acord amb el pla, “una barbaritat”

El Gremi d’Hotels titlla de “barbaritat” la possibilitat d’obrir els hotels d’acord amb el pla presentat per Sánchez, que estableix que aquests establiments podran obrir en la fase 1 —a partir de l’11 de maig—, tot i que hauran de mantenir clausurades les zones comunes. Els hotelers ho justifiquen pel fet que les mesures presentades per al desconfinament progressiu, com ara no permetre els desplaçaments entre províncies o el tancament de fronteres, provocaran “que els establiments estiguin buits”, un fet que provocarà “una situació econòmica i laboral extremament greu i insostenible” per als hotels i que “no farà possible” el manteniment de les plantilles.

Per tot plegat, el Gremi d’Hotels de Barcelona reclama a l’executiu espanyol que prengui “mesures valentes, clares, concretes i generoses per rescatar el sector”.