Vianant ferit en caure el vidre d'un hotel

El president Quim Torra s’ha reunit aquest divendres amb representants del sector turístic català per avaluar i buscar les millors alternatives per salvar el sector, molt afectat arran de la crisi del coronavirus. Representants de la Confecat, la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya, han exposat a Quim Torra els impactes que està patint el sector, i la preocupació que senten envers l’evolució i el futur de la indústria turística. Per aquest motiu han demanat al president l’aplicació de diverses mesures per fer front a les afectacions que la crisi sanitària ha provocat en l’àmbit hoteler.

Allargar l’ordre de tancament fins que l’activitat es normalitzi

El president de la Confecat, Santiago García-Nieto, ha traslladat que la prioritat del sector hoteler és la de “poder allargar l’ordre de tancament dels hotels més enllà de l’aixecament de l’estat d’alarma”, i tenir l’opció de poder ampliar el període per tramitar els ERTO per raons de força major fins que l’activitat turística no es normalitzi.

Demanen també la supressió de l’impost sobre les estades en establiments d’allotjament turístic durant 24 mesos i l’ampliació del termini del pagament de la darrera liquidació pendent fins al març del 2021. El sector turístic català també ha sol·licitat que, tant la Generalitat com l’Ajuntament de Barcelona, siguin inflexibles en la lluita contra els allotjaments turístics il·legals.