“A la mateixa alcaldessa i a altres membres del govern els ha donat temps de fer-se les proves i els tests mentre que a la majoria de treballadors públics de Barcelona en primera línia no se’ls ha fet cap”. Aquestes acusacions de la presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Luz Guilarte, han despertat el rebuig de l’executiu d’Ada Colau. “No s’ha aplicat cap prova a ningú del govern municipal”, ha respost la regidora de Salut, Gemma Tarafa, qui ha qualificat les declaracions de Guilarte de “demagògiques” i “sense cap fonament”.

Tarafa ha demanat a la regidora Guilarte que rectifiqui la seva afirmació i que, en cas de mantenir-la, “ensenyi les proves” que demostrin que els membres del govern municipal s’han fet proves. “No teníem PCR, hi havia un limitant. Han anat destinades sobretot als col·lectius més necessitats com el sector sanitari, les residències i professionals d’altres treballs essencials”, ha afegit la regidora de Salut.

Luz Guilarte ha pronunciat aquestes paraules en la part final del ple municipal del mes d’abril, quan ha preguntat al govern municipal què farà per garantir que els ciutadans puguin accedir als tests de salut de la covid-19. La líder del partit taronja a Barcelona ha criticat que l’Ajuntament no hagi fet tests de diagnòstic a tots els seus treballadors municipals i ha posat com a exemple Madrid, on ha explicat que el govern de José Luis Martínez Almeida ha adquirit tests per al personal públic del consistori.