Un investigador realitza el test de detecció d'anticossos del coronavirus
Font: Irsicaixa

El centre IrsiCaixa ha informat que ha dissenyat un “test de determinació d’anticossos” de coronavirussense necessitat de ‘kits’ comercials” —cada cop, més escassos i la fiabilitat dels quals s’està posant en qüestió—. La prova es basa en el protocol ELISA, que assenyalen que és “una tècnica de laboratori molt comuna”. La informació s’ha fet pública aquest dimecres perquè tothom hi tingui accés. Des d’Irsicaixa aclareixen que “el test no està homologat com a prova diagnòstica, però sí que pot utilitzar-se per a recerca“.

Des d’IrsiCaixa expliquen que els prototocols ELISA “són generalment més sensibles que els tests ràpids” i “permeten detectar quantitats d’anticossos més petites”. A més, asseguren que augmenten “la probabilitat que no hi hagi falsos positius”. Segons Jorge Carrillo, investigador sènior d’IrsiCaixa, “els centres es troben que tenen la capacitat per fer el test, però els falta la matèria primera”. Per això, Carrillo diu que han “dissenyat un ELISA utilitzant reactius destinats a investigació, que sí s’han de comprar però són molt més fàcils d’aconseguir actualment”. L’investigador indica que “la prova triga unes dues hores aproximadament a donar resultats, un cop el dispositiu està preparat”.

IrsiCaixa és un centre impulsat per la Fundació la Caixa i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Part d’aquest treball s’ha finançat gràcies al fons recaptats a través de la iniciativa #JoEmCorono.