La Comissió de la Generalitat creada per tractar la liquidació del contracte de la gestió d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) ha conclòs que Acciona ha de retornar 38,42 milions d’euros al govern català. D’aquesta manera, descarta la indemnització de més de 1.000 milions d’euros que reclamava Acciona per l’anulació de la concessió d’ATLL.

Segons els càlculs fets per la Generalitat, aquests 38,42 milions d’euros representen la diferència entre els ingressos que hauria obtingut Acciona fins a finals de 2018 (912,6 milions d’euros) i les despeses que ha tingut la companyia al llarg dels sis anys que ha estat responsable de la gestió d’ATLL (874,17 milions d’euros).

La Generalitat, a través d’un comunicat, ha explicat que ja ha notificat a Acciona la proposta de liquidació i que, des d’aquest dijous, l’empresa té 10 dies per fer les al·legacions que consideri.

El Tribunal Suprem ratifica la sentència del TSJC d’aturar l’adjudicació de l’ATLL

A l’hora de fer els càlculs, la Comissió de la Generalitat ha considerat que el contracte entre les dues parts ha de quedar sense efectes des del moment inicial, després que el 2015 el Tribunal Superior de Justícia declarés nul·la l’adjudicació d’ATLL a Acciona i posteriorment el Tribunal Suprem ratifiqués la decisió del TSJC.