El Museu Nacional d’Art de Catalunya ha acollit l’acte de lliurament de la 21a edició dels premis Barcelona Comerç. Els guardons reconeixen des de 1997 l’esforç dels comerciants de la ciutat i la contribució que fan a la continuïtat del model comercial de proximitat i la promoció econòmica de Barcelona. Enguany, els guardons han reconegut la tasca de Yes Future positive supermarket i Wonder Photo Shop (en l’apartat d’innovació), Núvol de fils i Gra de Gràcia (comerç de proximitat), Demano i Vida Meva (comerç sostenible) i el Mercat de l’Estrella. També han estat premiats Ricardo López Beltrol (president de PILMA) i Joan Múrria (de la botiga de queviures Múrria) per contribuir a la promoció del comerç de la ciutat i l’Associació de Comerciants del Poble-sec Paral·lel.

L’acte de lliurament dels premis l’ha residit l’alcaldessa, Ada Colau, i hi han participat representants de diferents entitats de comerç de la ciutat i dels grups municipals.

Pel que fa a la innovació, s’ha reconegut la tasca de Yes Future positive supermarket, un supermercat del barri de Sant Antoni que dona resposta a nous estils de vida i està atent a la mínima producció de residus. També la capacitat de reinventar-se de la botiga de fotografia Wonder Photo Shop del carrer Gran de Gràcia. També s’ha valorat la tasca de dos comerços de proximitat: Núvol de fils per “la voluntat de mantenir viu un model de botiga de barri” després de 35 anys i Gra de Gràcia per “l’entusiasme i l’aposta per un producte de productors catalans”.

En l’apartat de comerç sostenible s’ha premiat Demano per ser capaç “de crear uns objectes atractius i funcionals fets amb materials reciclables i Vida Meva per promoure “l’alimentació ecològica de proximitat i de temporada”. El premi Mercats de Barcelona valora la iniciativa Tufasfood del Mercat de l’Estrella.