El centre públic Sínia, que treballa amb persones amb discapacitat, ja ha bufat les espelmes dels 28 anys. Ara s’ha proposat anar més enllà i fer més activitats per als usuaris. La cooperativa que hi ha al darrere lamenta que la inversió de la Generalitat és molt limitada i, per això, els professionals han decidit organitzar-se per una altra banda: la pròxima cita és el concert solidari d’aquest dimarts a la sala Luz de Gas, a les 20.30 h.

Els caps de cartell són els egarencs Dr. Prats i dalt l’escenari també s’hi podrà sentir el rock alternatiu de Che Sudaka, entre d’altres. La directora de Sínia, Valle Grande, espera omplir el local i recaptar prou fons per fer exposicions de pintura i tallers de música amb els usuaris del centre. Activitats que ampliaran l’oferta actual: classes d’art, sessions d’informàtica i preparació de tallers amb entitats i escoles del Gòtic, on estan establerts.

El centre atén una cinquantena d’usuaris cada dia ─la majoria tenen paràlisi cerebral─ amb l’objectiu d’ajudar-los a integrar-se a la societat i crear lligams amb el barri. A banda del concert solidari tenen altres propostes programades, com ara un mercat amb productes de segona mà que faran els dies 17 i 18 de novembre. Però això no treu que reclamin més inversió i implicació al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.