En un comunicat, Acciona ha assegurat que els seus serveis jurídics estan estudiant les possibles accions legals i/o jurídiques que emprendran per defensar els drets i interessos “que es puguin haver vist afectats per la situació creada” i per “recuperar el cànon i les inversions realitzades“, així com per reclamar el “rescabalament de tots els danys i perjudicis ocasionats”.

Acciona va guanyar el 2012 el concurs públic per gestionar l’ATLL però, a través d’un recurs presentat per Agbar, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va sentenciar el 2013 que s’havia d’aturar l’adjudicació.

L’AMB rebaixa un 73 % l’aportació d’Agbar al servei de subministrament

Precisament aquest dimecres s’ha fet públic un informe de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que assegura que, durant el procés de privatització del servei, Agbar va inflar més d’un 70 % el valor patrimonial aportat a Aigües de Barcelona. L’empresa va assegurar que tenia 476 milions d’euros pendents d’amortitzar per al servei de subministrament d’aigua als municipis de l’àrea metropolitana, però l’AMB diu que en realitat en tenia 130 milions.

El TSJC va anul·lar el 2016 la privatització de l’abastament de l’aigua a l’àrea metropolitana i la concessió del servei a l’empresa mixta formada per Agbar i l’AMB. S’espera que en els propers mesos surti la sentència ferma del cas, a la qual s’ha recorregut en contra al Tribunal Superior. Per part de l’AMB, Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient, adverteix que si es confirma la sentència i, per tant, la manipulació de xifres, es tractaria d’irregularitats “molt greus”.