La secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del TSJC s’ha pronunciat, per primera vegada, sobre el procés d’adjudicació de la gestió de l’ATLL, l’empresa pública Aigües Ter Llobregat. Considera nul tot el “conjunt del procediment de contractació” que va dur a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat i que va acabar guanyant un consorci liderat per Acciona al davant Agbar el 2012, fa dos anys i mig.

La vicepresidenta i portaveu del govern, Neus Munté, ja ha advertit que “aquest no és el final del procediment” perquè hi ha “moltes possibilitats que es pugui impugnar” i, per tant, recórrer. El govern ha encarregat estudis jurídics per analitzar la sentència i prendre les decisions pertinents.

El diputat del PSC Jordi Terrades ha instat el govern a rectificar per “garantir que ATLL mantingui el seu caràcter públic” i ha exigit responsabilitats polítiques. A més, ha demanat que doni suport a la proposició de llei que es debat la setmana vinent el ple del Parlament per garantir la titularitat pública de l’empresa de subministrament de l’aigua.