(ACN) Una cinquantena de noves figures s’afegeixen al caganer que s’elabora al taller de Torroella de Montgrí. Destaquen el llaç groc i també el dels polítics empresonats. Així doncs,  se n’ha fet un per Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn i Josep Rull. Marc Alòs, l’escultor de l’empresa, els va començar aquest estiu tot i que esperava que per Nadal ja no fossin d’actualitat. Alòs afirma, però, que “serà una peça d’èxit de cara a aquesta temporada amb tot el moment polític que estem vivint”.

Els caganers de polítics, els més venuts

Carles Puigdemont, Donald Trump o Barak Obama són els caganers més venuts. També el de Messi

. Enguany es preveu que els líders polítics revalidin l’èxit. No seran els únics que tindran èxit. En l’àmbit internacional hi ha polítics que tindran caganer enguany, com ara la primera ministra Theresa May, el president xinès, Xi Jinping, i el primer ministre japonès, Shinzō Abe. I a Espanya Sánchez o Arrimadas s’afegeixen a la col·lecció. Deixant la política cal posar atenció als artistes: Caballé, David Bowie i Jack Sparrow també s’estrenen.

Caganers premiats

Els caganers de Caganer.com són producte artesà qualificat (PAQ). És un distintiu que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i que reconeix les creacions d’aquest caganer com a figures artesanes “elaborades de manera manual, individual o en petites sèries”.